เทคโนโลยีการแปรรูปวัสดุเกษตรและอาหาร
3(3–0–6)
วิชาบังคับก่อน: ENG21 2002 เคมีและจุลชีววิทยาของอาหารเบื้องต้น
นวัตกรรมการแปรรูปวัสดุเกษตรและอาหารแบบใช้ความร้อนและไม่ใช้ความร้อน การสกัดสารออกฤทธิ์ทางชีวภาพจากวัสดุเกษตรและอาหาร การแปรรูปคาร์โบไฮเดรต การแปรรูปน้ำมันและเมล็ดพืชน้ำมัน การแปรรูปชีวมวล การวิเคราะห์โครงสร้างของอาหารและความสัมพันธ์กับสมบัติอื่น ๆ ของอาหาร
ผลสัมฤทธิ์การเรียนรู้
Processing Technologies of Agricultural and Food Materials
3(3-0-6)
Prerequisite: ENG21 2002 Introduction to Food Chemistry and Microbiology
Innovative thermal and non-thermal processing of agricultural and food materials. Extraction of bioactive compounds from agricultural and food materials. Carbohydrate processing. Oil and oilseed processing. Lignocellulosic biomass processing. Structural analysis of food and relationships with other food properties.
Learning outcomes