dooball66.app dooball66 baanpolball.net baanpolball thscore thscore.blog
Mechatronics and Food Process Engineering – Institute of Engineering

Mechatronics and Food Process Engineering

เมคคาทรอนิกส์และวิศวกรรมกระบวนการอาหาร5(4-2-10)
วิชาบังคับก่อน : ไม่มี
หลักการแปรรูปอาหาร พื้นฐานทางวิศวกรรมอาหาร การถ่ายเทความร้อนในกระบวนการแปรรูปอาหาร การไหลของอาหาร การแช่แข็งอาหาร การทำแห้งอาหาร จลนพลศาสตร์ของปฏิกิริยาเคมีในอาหาร การคำนวณการแช่แข็งและกระบวนการทางความร้อน หลักการของบรรจุภัณฑ์อาหาร และเมคคาทรอนิคส์สำหรับวิศวกรรมกระบวนการอาหาร
ผลสัมฤทธิ์การเรียนรู้
หลังจากเรียนในรายวิชานี้ นักศึกษามีความสามารถดังนี้
1. อธิบายหลักการทางวิศวกรรมกระบวนการอาหาร หลักการแปรรูปอาหาร และวิศวกรรมอาหาร
2. ดำเนินการคำนวณการแช่แข็งและกระบวนการทางความร้อนได้
3. แก้ปัญหาทางวิศวกรรมอาหารได้แก่ปัญหาที่เกี่ยวข้องกับการถ่ายโอนความร้อนและมวลสารในกระบวนการแปรรูปอาหาร
4. อธิบายการประยุกต์ใช้หลักการเมคคาทรอนิคส์สำหรับวิศวกรรมกระบวนการอาหาร
5. ออกแบบระบบทางเมคคาทรอนิคส์สำหรับการพัฒนากระบวนการแปรรูปอาหาร

Mechatronics and Food Process Engineering
Pre-requisite: None
Food processing methods, food engineering fundamentals, heat transfer in food processing, food rheology, freezing of foods, food dehydration, kinetics of chemical reactions in foods, refrigeration and thermal process calculations, principles of food packaging, and mechatronics for food process engineering.
Learning Outcomes
After complete this course, students will be able to:
1. Explain the principals of food process engineering: food processing and food engineering.
2. Conduct refrigeration and thermal process calculations.
3. Solve food engineering problems such as heat transfer and mass transfer problems in food processing.
4. Explain the applications of mechatronics principles for food process engineering.
5. Design the mechatronics system for food process development