Heat Transfer for Agricultural and Food Engineering

การถ่ายเทความร้อนสำหรับวิศวกรรมเกษตรและอาหาร

3(3-0-6)

วิชาบังคับก่อน: ENG25 2020 เทอร์โมไดนามิกส์ 1

หลักการการถ่ายเทความร้อน การนำความร้อน การพาความร้อน การแผ่รังสี อุปกรณ์แลกเปลี่ยนความร้อน การเพิ่มการถ่ายเทความร้อนจากการเดือดและการควบแน่น และการประยุกต์ใช้หลักการถ่ายเทความร้อนในงานด้านวิศวกรรมเกษตรและอาหาร

ผลสัมฤทธิ์การเรียนรู้

  1. อธิบายหลักการถ่ายเทความร้อนแบบต่าง ๆ ได้
  2. ออกแบบอุปกรณ์แลกเปลี่ยนความร้อน
  3. ประยุกต์หลักการถ่ายเทความร้อนไปแก้ไขงานทางด้านวิศวกรรมเกษตรและอาหารได้

Heat Transfer for Agricultural and Food Engineering

3(3-0-6)

Prerequisite:  ENG25 2020 Thermodynamics I

Modes of heat transfer, conduction; convection, radiation; heat exchanger; heat transfer enhancement, boiling and condensation; and applications of heat transfer in agricultural and food engineering.

Learning outcomes

  1. Explain the principles of heat transfer.
  2. Design heat transfer equipment.
  3. Apply derived knowledge to solve problems in agricultural and food engineering.