ENG21 3207
ปฏิบัติการวิศวกรรมการแปรรูปอาหาร 1
1(0–3–3)
วิชาบังคับก่อน: ENG21 3202 หลักวิศวกรรมการแปรรูปอาหาร 1
หลักการทำงานของอุปกรณ์และเครื่องมือที่ใช้แปรรูปอาหารและการปรับค่าองค์ประกอบของเครื่องจักรกลอาหาร การวัดสมบัติทางกายภาพและความร้อนของอาหาร ความหนืดของอาหารเหลว เนื้อสัมผัส การระเหย การอัดพอง การแช่แข็งและการละลาย
ผลสัมฤทธิ์การเรียนรู้
Food Process Engineering Laboratory I
1(0–3–3)
Prerequisite: ENG21 3202 Principles of Food Process Engineering I
Study on operational principles of the instrument and machines used in food processing; process variables of the food processing machines; physical, thermal and rheological properties of food materials: viscosity, texture, color, porosity, density, etc; evaporation; extrusions; freezing and thawing.
Learning outcomes