Food Industrial Plant Design

ENG21 3206

การออกแบบโรงงานอุตสาหกรรมอาหาร

3(306)

วิชาบังคับก่อน: ไม่มี

หลักการออกแบบโรงงานอุตสาหกรรมอาหาร การวิเคราะห์ทำเลที่ตั้งโรงงาน การออกแบบแผนผังโรงงานอย่างเป็นระบบ แผนภาพการไหลของวัสดุอาหาร การเคลื่อนย้ายวัสดุ การวิเคราะห์และออกแบบกระบวนการผลิตในอุตสาหกรรมอาหาร เทคนิคในการจัดโกดังวัสดุ ระบบการจัดการและควบคุมการผลิตอาหารให้ปลอดภัย (GMP) ระบบวิเคราะห์อันตรายและจุดควบคุมวิกฤต (HACCP) และ ISO 22000 การวิเคราะห์เศรษฐศาสตร์เบื้องต้นรวมถึงการบริหารความเสี่ยงในอุตสาหกรรมอาหาร การสุขาภิบาลในโรงงานอาหาร

ผลสัมฤทธิ์การเรียนรู้

  1. เข้าใจเกี่ยวกับการออกแบบโรงงานอาหาร โดยเน้นที่สุขาภิบาลอาหารที่ดี ตามมาตรฐานต่างๆ ที่จำเป็น
  2. อธิบายและออกแบบโรงงานอาหารให้เป็นไปตามหลักการออกแบบและมาตรฐานต่างๆ ที่ทั่วโลกยอมรับได้

Food Industrial Plant Design

3(306)

Prerequisite:  none

Principles of food industrial plant design; analysis of plant location; systematic plant layout design; flow diagram of food materials; materials handling; analysis and design the processing in food industrial plant; techniques for warehouse; GMP; HACCP; ISO 22000, preliminary economic analysis including risk management in food industrial; food plant sanitation.

Learning outcomes

  1. Understand of food industrial plant layout design by realize the good food sanitation following the food standard required.
  2. Explain and design food industrial plant layout according to the principle and food standards that the worldwide accept.