Engineering Properties of Agricultural and Food Materials

สมบัติเชิงวิศวกรรมของวัสดุเกษตรและอาหาร

3(3-0-6)

วิชาบังคับก่อน: ไม่มี

หลักการของการกำหนดรูปทรงและขนาด สมบัติทางกล สมบัติทางความร้อน สมบัติทางไฟฟ้า สมบัติเนื้อสัมผัส และสมบัติทางแสงของวัสดุอาหาร ความสัมพันธ์ของสมบัติเชิงวิศวกรรมของวัสดุอาหารกับกระบวนการแปรรูปวัสดุเกษตรและอาหาร

ผลสัมฤทธิ์การเรียนรู้

  1. กำหนดรูปทรงและขนาดของวัสดุเกษตรและอาหาร รวมถึงการประยุกต์ใช้สมบัติทางกล สมบัติทางความร้อน สมบัติทางไฟฟ้า สมบัติเนื้อสัมผัส และสมบัติทางแสงของวัสดุอาหารขั้นพื้นฐานได้
  2. คำนวณ วิเคราะห์ หรือสืบค้นสมบัติทางกายภาพ รวมถึงการวิเคราะห์สมบัติทางกล สมบัติทางความร้อน สมบัติทางไฟฟ้า สมบัติเนื้อสัมผัส และสมบัติทางแสงของวัสดุอาหารขั้นพื้นฐานได้

Engineering Properties of Agricultural and Food Materials

3(3-0-6)

Prerequisite:  none

Principles of size and shape determination; engineering properties of food materials: physical, mechanical, thermal, electrical, texture, and optical; relationship of engineering properties of agricultural and food materials in agricultural and food process engineering.

Learning outcomes

  1. Define the size and shape, including engineering properties of food materials: physical, mechanical, thermal, electrical, texture, and optical properties of agricultural and food materials in agricultural and food process engineering.
  2. Determine, analyze and search the physical properties, including engineering properties of food materials: physical, mechanical, thermal, electrical, texture, and optical properties of agricultural and food materials in agricultural and food process engineering.