สมบัติเชิงวิศวกรรมของวัสดุเกษตรและอาหาร
3(3-0-6)
วิชาบังคับก่อน: ไม่มี
หลักการของการกำหนดรูปทรงและขนาด สมบัติทางกล สมบัติทางความร้อน สมบัติทางไฟฟ้า สมบัติเนื้อสัมผัส และสมบัติทางแสงของวัสดุอาหาร ความสัมพันธ์ของสมบัติเชิงวิศวกรรมของวัสดุอาหารกับกระบวนการแปรรูปวัสดุเกษตรและอาหาร
ผลสัมฤทธิ์การเรียนรู้
- กำหนดรูปทรงและขนาดของวัสดุเกษตรและอาหาร รวมถึงการประยุกต์ใช้สมบัติทางกล สมบัติทางความร้อน สมบัติทางไฟฟ้า สมบัติเนื้อสัมผัส และสมบัติทางแสงของวัสดุอาหารขั้นพื้นฐานได้
- คำนวณ วิเคราะห์ หรือสืบค้นสมบัติทางกายภาพ รวมถึงการวิเคราะห์สมบัติทางกล สมบัติทางความร้อน สมบัติทางไฟฟ้า สมบัติเนื้อสัมผัส และสมบัติทางแสงของวัสดุอาหารขั้นพื้นฐานได้
Engineering Properties of Agricultural and Food Materials
3(3-0-6)
Prerequisite: none
Principles of size and shape determination; engineering properties of food materials: physical, mechanical, thermal, electrical, texture, and optical; relationship of engineering properties of agricultural and food materials in agricultural and food process engineering.
Learning outcomes
- Define the size and shape, including engineering properties of food materials: physical, mechanical, thermal, electrical, texture, and optical properties of agricultural and food materials in agricultural and food process engineering.
- Determine, analyze and search the physical properties, including engineering properties of food materials: physical, mechanical, thermal, electrical, texture, and optical properties of agricultural and food materials in agricultural and food process engineering.