การทำแห้งและการเก็บรักษาผลิตผลเกษตร
3(3–0–6)
วิชาบังคับก่อน: ENG21 3102 วิศวกรรมการแปรรูปทางการเกษตร หรือ ENG21 3202 หลักวิศวกรรมการแปรรูปอาหาร 1
ทฤษฎีการทำแห้ง หลักการเคลื่อนที่ของอากาศ การอบแห้งผลเกษตรด้วยลมร้อน การหาปริมาณความชื้นวัสดุ ปริมาณความชื้นสมดุล ชนิดของเครื่องอบแห้ง การออกแบบเครื่องทำแห้ง การประเมินคุณภาพผลิตภัณฑ์อบแห้งและประสิทธิภาพการอบแห้ง วิธีการเก็บรักษาผลิตผลเกษตร
ผลสัมฤทธิ์การเรียนรู้
Drying and Storage of Agricultural Products
3(3-0-6)
Prerequisite: ENG21 3102 Agricultural Process Engineering or ENG21 3202 Principles of Food Process Engineering I
Theory of drying; principles of air flow; drying of agricultural products by hot air; moisture content determination; equilibrium moisture content; types of dryers; design of dryers; assessment of dried product qualities and efficiency of drying; storage of agricultural products.
Learning outcomes