เศรษฐศาสตร์วิศวกรรมเกษตรและอาหาร
3(3–0–6)
วิชาบังคับก่อน: ไม่มี
ความรู้เบื้องต้นเกี่ยวกับเศรษฐศาสตร์ โครงสร้างต้นทุนและหลักการบัญชี ค่าของเงินที่เปลี่ยนตามกาลเวลา การวิเคราะห์จุดคุ้มทุนเพื่อประกอบการตัดสินใจในการออกแบบโรงงานอุตสาหกรรมเกษตรและอาหาร การหาอัตราผลตอบแทน การคิดค่าเสื่อมราคาและภาษีเงินได้ การวิเคราะห์การทดแทนของทรัพย์สิน การวิเคราะห์ความเสี่ยงด้านเศรษฐศาสตร์
ผลสัมฤทธิ์การเรียนรู้
Agricultural and Food Engineering Economy
3(3–0–6)
Prerequisite: none
Basic principles of economic; structure of costs and principle of the accounting; time-value of money; break-even analysis for decision making in agricultural and food industrial plant design; determination of rate of return; depreciation and income tax considerations; replacement analysis; economic risk analysis.
Learning outcomes