Waste Management in Agriculture and Food Industry

การจัดการของเสียทางการเกษตรและอุตสาหกรรมอาหาร

3(3-0-6)

วิชาบังคับก่อน: ไม่มี

ปัญหาของเสีย และภาวะมลพิษจากการผลิตทางการเกษตรและอาหาร การวิเคราะห์ของเสีย วิธีบำบัดขจัดของเสีย การบำบัดของเสียที่เป็นของแข็ง ลักษณะของน้ำเสียจากการเกษตรและโรงงานอาหาร แหล่งที่มาของสิ่งมีพิษ ขีดจำกัดความเป็นพิษของน้ำเสียที่ยอมรับ เทคนิคในการตรวจวัดน้ำเสีย วิธีกำจัดน้ำเสียขั้นแรกและขั้นที่สอง การควบคุมภาวะความเป็นพิษของแหล่งน้ำ

ผลสัมฤทธิ์การเรียนรู้

  1. อธิบายวิธีการจัดการของเสียที่เกิดขึ้นจากการทำการเกษตรและอุตสาหกรรมอาหาร
  2. อธิบายปัจจัยในการควบคุมของเสีย รวมไปถึงเลือกใช้วิธีในการกำจัดของเสียที่เหมาะสม
  3. ออกแบบระบบบำบัดน้ำเสียเบื้องต้นเพื่อควบคุมมลพิษก่อนปล่อยสู่สิ่งแวดล้อมได้

Waste Management in Agriculture and Food Industry

3(3-0-6)

Prerequisite:  none

Waste problems and pollution from agricultural and food production; waste analysis; waste treatment methods; solid waste treatment; characteristics of wastewater from agricultural and food factories; sources of toxicity; acceptable limit of wastewater inspection techniques; primary and secondary treatments; control of toxicity in water resources.

Learning outcomes

  1. Describe methods of waste management in agricultural production and food industry.
  2. Describe factors as well as choose an appropriate method in controlling wastes.
  3. Design basic wastewater treatment systems to control pollutions prior to discharge to an environment.