การผลิตข้าวและผลิตภัณฑ์จากข้าว
3(3–0–6)
วิชาบังคับก่อน: ENG21 3004 สมบัติเชิงวิศวกรรมของวัสดุเกษตรและอาหาร
เทคโนโลยีการแปรรูปข้าวและข้าวกล้องงอก การประยุกต์ใช้รำข้าวและแกลบเพื่อเพิ่มมูลค่า กรณีศึกษาการประยุกต์ใช้นวัตกรรมการแปรรูปข้าวและผลิตภัณฑ์จากข้าว สมบัติทางเนื้อสัมผัสและโครงสร้างของข้าวและผลิตภัณฑ์จากข้าว
ผลสัมฤทธิ์การเรียนรู้
Manufacturing of Rice and Rice-Based Products
3(3-0-6)
Prerequisite: ENG21 3004 Engineering Properties of Agricultural and Food Materials
Processing technologies in rice and rice-based products. Application of rice bran and rice husks to produce value added products. Case study on innovative processing of rice and rice-based products. Textural and structural properties of rice and rice-based products.
Learning outcomes