Manufacturing of Rice and Rice-Based Products

การผลิตข้าวและผลิตภัณฑ์จากข้าว

3(306)

วิชาบังคับก่อน: ENG21 3004 สมบัติเชิงวิศวกรรมของวัสดุเกษตรและอาหาร

เทคโนโลยีการแปรรูปข้าวและข้าวกล้องงอก การประยุกต์ใช้รำข้าวและแกลบเพื่อเพิ่มมูลค่า กรณีศึกษาการประยุกต์ใช้นวัตกรรมการแปรรูปข้าวและผลิตภัณฑ์จากข้าว สมบัติทางเนื้อสัมผัสและโครงสร้างของข้าวและผลิตภัณฑ์จากข้าว

ผลสัมฤทธิ์การเรียนรู้

  1. ประยุกต์ใช้นวัตกรรมและเทคโนโลยีใหม่ในการแปรรูปข้าวและผลิตภัณฑ์จากข้าว
  2. สืบค้นข้อมูลความก้าวหน้าทางเทคโนโลยีการแปรรูปข้าวและผลิตภัณฑ์จากข้าว
  3. ทำงานร่วมกับผู้อื่นในการนำเสนอแนวคิดเพื่อพัฒนาเทคโนโลยีการแปรรูปผลิตภัณฑ์ข้าว

Manufacturing of Rice and Rice-Based Products

3(3-0-6)

Prerequisite:  ENG21 3004 Engineering Properties of Agricultural and Food Materials

Processing technologies in rice and rice-based products. Application of rice bran and rice husks to produce value added products. Case study on innovative processing of rice and rice-based products. Textural and structural properties of rice and rice-based products.

Learning outcomes

  1. Apply novel technologies for rice and rice-based products.
  2. Search the technological advanced in processing of rice and rice-based products.
  3. Collaborate with others to propose ideas for developing the processing technologies of rice products.