การสั่นสะเทือนสำหรับวิศวกรรมเกษตรและอาหาร
3(3–0–6)
วิชาบังคับก่อน: ENG21 2004 พลศาสตร์วิศวกรรมเกษตรและอาหาร
ธรรมชาติการสั่นสะเทือน ความถี่ธรรมชาติ ผลการแปลงฟูเรียร์ ทฤษฎีการสั่นสะเทือนแบบอิสระและบังคับของระบบหนึ่งระดับขั้นความเสรีและหลายระดับขั้นความเสรี การหมุนที่ไม่สมดุล การควงของเพลา เครื่องมือวัดการสั่นสะเทือน การลดและการดูดซับการสั่นสะเทือน ระบบสั่นสะเทือนของระบบต่อเนื่อง การประยุกต์ทางวิศวกรรมเกษตรและอาหาร การวิเคราะห์การสั่นสะเทือนในเครื่องจักรกลเกษตรและอาหาร ผลกระทบของการสั่นสะเทือนต่อวัสดุเกษตรและอาหาร
ผลสัมฤทธิ์การเรียนรู้
Vibrations for Agricultural and Food Engineering
3(3–0–6)
Prerequisite: ENG21 2004 Agricultural and Food Engineering Dynamics
Nature of vibrations; natural frequency; Fourier transform; theory of free and force vibrations of one-degree and multi-degree of freedom systems; rotating unbalance; whirling of shaft; vibration measuring instruments; reduction and absorption of vibrations; vibrations of continuous system; applications to agricultural engineering, analysis of vibrations in agricultural and food machinery, effect of vibrations on agricultural and food products.
Learning outcomes