Processing Technologies of Agricultural and Food Materials

เทคโนโลยีการแปรรูปวัสดุเกษตรและอาหาร

3(306)

วิชาบังคับก่อน: ENG21 2002 เคมีและจุลชีววิทยาของอาหารเบื้องต้น

นวัตกรรมการแปรรูปวัสดุเกษตรและอาหารแบบใช้ความร้อนและไม่ใช้ความร้อน การสกัดสารออกฤทธิ์ทางชีวภาพจากวัสดุเกษตรและอาหาร การแปรรูปคาร์โบไฮเดรต การแปรรูปน้ำมันและเมล็ดพืชน้ำมัน การแปรรูปชีวมวล การวิเคราะห์โครงสร้างของอาหารและความสัมพันธ์กับสมบัติอื่น ๆ ของอาหาร

ผลสัมฤทธิ์การเรียนรู้

  1. ประยุกต์ใช้นวัตกรรมการแปรรูปแบบใช้และไม่ใช้ความร้อนสำหรับวัสดุเกษตรและอาหาร
  2. สืบค้นข้อมูลความก้าวหน้าทางเทคโนโลยีการแปรรูปวัสดุทางการเกษตรและอาหาร
  3. ทำงานร่วมกับผู้อื่นในการนำเสนอแนวคิดเพื่อพัฒนาเทคโนโลยีการแปรรูปวัสดุทางการเกษตรและอาหาร

Processing Technologies of Agricultural and Food Materials

3(3-0-6)

Prerequisite:  ENG21 2002 Introduction to Food Chemistry and Microbiology

Innovative thermal and non-thermal processing of agricultural and food materials. Extraction of bioactive compounds from agricultural and food materials. Carbohydrate processing. Oil and oilseed processing. Lignocellulosic biomass processing. Structural analysis of food and relationships with other food properties.

Learning outcomes

  1. Apply knowledge of innovative thermal and non-thermal processing for agricultural and food materials.
  2. Search the technological advanced in processing of agricultural and food materials.
  3. Collaborate with others to propose ideas for developing the processing technologies of agricultural and food materials.