Occupational Health and Safety for Agricultural and Food Engineering

อาชีวอนามัยและความปลอดภัยสำหรับวิศวกรรมเกษตรและอาหาร

2(204)

วิชาบังคับก่อน: ไม่มี

ความรู้พื้นฐานงานอาชีวอนามัยและความปลอดภัยในโรงงาน กฎหมายที่เกี่ยวข้องกับงานอาชีวอนามัยและความปลอดภัย การตระหนักและการประเมินปัญหาสิ่งแวดล้อมการทำงาน การควบคุมสิ่งแวดล้อมการทำงาน พิษวิทยา อันตรายจากสารเคมีในงานอุตสาหกรรม การยศาสตร์เบื้องต้น โรคจากการทำงาน อุบัติเหตุและการป้องกัน ความปลอดภัยในงานก่อสร้าง เครื่องจักร และไฟฟ้า การป้องกันและระงับอัคคีภัยในโรงงาน การประเมิน จัดการความเสี่ยงและการบริการด้านด้านอาชีวอนามัยและความปลอดภัย การจัดการอาชีวอนามัยและความปลอดภัยในอุตสาหกรรมและในอาชีพเกษตรกรรม

ผลสัมฤทธิ์การเรียนรู้

  1. อธิบายความหมาย ความสำคัญ องค์ประกอบและแนวคิดของงานอาชีวอนามัยและความปลอดภัยได้
  2. อธิบายวิธีการตระหนัก การประเมิน และควบคุมสิ่งแวดล้อมในการทำงานได้
  3. บอกความสัมพันธ์ของพิษวิทยาและการยศาสตร์ในงานอาชีวอนามัยและความปลอดภัยได้
  4. อธิบายสาเหตุ ความสูญเสีย วิธีการป้องกันอุบัติเหตุ อัคคีภัย และการป้องกันอันตรายจากเครื่องจักรได้

Occupational Health and Safety for Agricultural and Food Engineering

2(2-0-4)

Prerequisite:  none

Basic knowledge of occupational health and safety work in industries; laws related to occupational health and safety; awareness and assessment of environmental problems; environmental control of work; toxicology; chemical hazards in industrial applications; basic ergonomics; occupational diseases; accidents and the protection; safety in machinery and electrical work; industries fire prevention and suppression; risk management assessment and occupational health and safety services; occupational health and safety management in industry and in agriculture.

Learning outcomes

  1. Explain the meaning, significance, composition and concept of occupational health and safety.
  2. Describe how to be aware, assess and control the working environment.
  3. Identify the relationship between toxicology and ergonomics in occupational health and safety.
  4. Explain the causes of loss, methods for preventing fire accidents and the prevention of machinery hazards.